logo-Zonhove

SWZ Zonhove ontvangt aanmoedigingsprijs voor inzending “ICT en EMB” van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN)

Tijdens de uitreiking van de Gehandicaptenzorgprijs 2014 op donderdag 26 november jl. is SWZ Zonhove in de prijzen gevallen. Zonhove heeft een aanmoedigingsprijs gekregen die bestaat uit: complimenten, de eer en een bedrag van 750 euro voor het project ICT ALS ONDERDEEL VAN ZINTUIGLIJKE ZINVOLLE DAGBESTEDING AAN CLIËNTEN MET EEN ZEER ERNSTIGE MEERVOUDIGE BEPERKING. Door het toepassen van computertechnieken kan een zinvolle dagbesteding worden geboden aan cliënten met een (zeer) (ernstige) meervoudige beperking. Daarmee wordt mede inhoud gegeven aan de kwaliteit van bestaan. De jury sprak haar waardering uit voor het pionierswerk en vindt het product zeer toegankelijk voor anderen. SWZ Zonhove heeft de aanbeveling gekregen dit product door te ontwikkelen.

SWZ Zonhove beoogt (door de resultaten op een zeer zorgintensieve groep) de drempel te verlagen om ICT in te zetten. Dit kan door inzicht te geven in de keuzes die gemaakt kunnen worden om zo optimaal mogelijk aan te sluiten bij de interesse, bedieningsmogelijkheid en zintuiglijke prikkelverwerking van de cliënt.

Het product bestaat uit:

  1. Een instructiefilm
  2. een computerboekje per cliënt met instructies aan de begeleiders
  3. Zeer Ernstig Meervoudig Beperkt en werken met de computer, waar moet je dan aan denken?
  4. Technische hulpmiddelen om gebruik te kunnen maken van de computer: flexibele armen, knoppen, touchscreens en de Gé-button. Aangepaste software en App’s om gebruik te kunnen maken van tablets en pc’s.

Voor meer informatie: www.zonhove.nl/ontwikkelingen