Je kind heeft een beperking*, woont thuis, zit op school en dat gaat prima. Wel merk je dat je zoon of dochter ook daarbuiten behoefte heeft aan contact met leeftijd- genoten. Samen iets doen of gewoon gezellig kletsen. Daarom biedt SWZ buitenschoolse opvang (BSO) en activiteiten in de weekenden en tijdens schoolvakanties. Voor (werkende) ouders een uitkomst en een zorg minder.
In een groep
De BSO en weekend/vakantie-opvang vinden altijd plaats in groepsverband, afgestemd op de leeftijd, interesse en mogelijkheden van je kind. Een greep uit het aanbod: knutselen, wandelen, koken, spelletjes spelen, muziek maken. Er is altijd deskundige begeleiding.
Buitenschoolse opvang (BSO)
De BSO is een leuke en gezellige plek waar je kind met leeftijdgenoten allerlei activiteiten onderneemt. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit goed aansluit bij hun eigen ont- wikkeling. De BSO is voor en/of na schooltijd beschikbaar, en ook op woensdagmiddag.
Schoolvakanties en in de weekenden
Tijdens de schoolvakanties en in de weekenden kan je kind de hele dag bij SWZ terecht. We bieden dan een recreatief programma met verschillende activiteiten in kleine groepen. Af en toe maken we een uitstapje. Dat varieert van samen naar de carnavalsoptocht kijken tot een dagtocht naar de dierentuin.
Waar en wanneer?
BSO en activiteiten zijn mogelijk bij:
- Mytylschool Gabriël in ’s-Hertogenbosch / Kindexpertise-
- centrum; mooie nieuwe BSO-ruimte met voorzieningen zoals een gymzaal, snoezelruimte, kook- en bakhoek. Eventueel in combinatie met kinderrevalidatie. Informeer naar beschikbare dagen/tijden.
- Mytylschool Eindhoven; eigen BSO-ruimte, mogelijkheid om gebruik te maken van voorzieningen in de school. Informeer naar beschikbare dagen/tijden.
- SWZ Zonhove in Son en Breugel; dagelijks beschikbaar, opvang vindt plaats in het Logeerhuis, met veel voor- zieningen.
Samen afspraken maken
De medewerkers die de BSO en de activiteiten begeleiden, zijn geschoold in specifieke zorg- en verpleegkundige handelingen. Samen met ouders maken ze afspraken die afgestemd zijn op de zorgvraag van het kind.
Deze persoonlijke begeleidingsafspraken leggen we vast en worden jaarlijks gezamenlijk besproken. Als het nodig is, passen we de afspraken aan.